Започна записването на студентите, приети на първо класиране

Резултатите от първо класиране вече са ясни и могат да бъдат проверени ТУК с входящ номер от заявлението за кандидатстване и ЕГН. Записването на новоприетите студенти започва от днес /8 юли 2024 г./ и ще продължи до 13 юли /събота/ включително. Документи ще се приемат всеки ден от 8.30 до 16.30 ч. в двете факултетни канцеларии, в зависимост от избраната специалност:

Факултет по електроника и автоматика – стая 4242, тел. (032) 659 564, ет. 2, IV-ти учебен корпус 

Факултет по машиностроене и уредостроене – стая 4240, тел. (032) 659 563, ет. 2, IV-ти учебен корпус

Повече информация за нужните документи за записване ТУК

Кандидатите, които не са успели да влязат в желаната специалност на първо класиране, трябва да донесат в университета оригинал на дипломата си за завършено средно образование и да изчакат второ класиране. То ще бъде обявено в късния следобед на 13 юли 2024 г. /събота/.

20 процента повече кандидат-студенти, сравнение с миналата година, са подали документи за кандидатстване в пловдивския Филиал на Технически университет-София. Традиционно, най-голям е интересът към специалност „Компютърни системи и технологии“, където за едно място се борят по петима кандидати. Там е и най-високият бал, като голяма част от кандидатите са само на няколко стотни от максимума 30 точки.

Засилен е и интересът и към останалите 12 специалности, които са в областта на електрониката, електротехниката, автоматиката, машиностроенето, транспорта, авиацията, печатните комуникации и индустриалния мениджмънт. За втора поредна година висшето училище приема студенти и в най-новата специалност „Интелигентни системи и изкуствен интелект“, разработена по проект на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и съобразена с темата-приоритет за Европа.

Тази година, новоприетите бакалаври в редовна форма на обучение по държавна поръчка ще са 400.