ТУ-София, Филиал Пловдив – един от партньорите в образователната инициатива „GEN-I: Бъдещето на храната“

Технически университет-София, Филиал Пловдив е един от партньорите в мащабната образователна инициатива „GEN-I: Генерация иновация: Бъдещето на храната“. В програмата, която е под патронажа на областния управител проф. Христина Янчева си партнират пет висши училища – Технически университет, Филиал Пловдив, Университет по хранителни технологии, Медицински университет-Пловдив, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ и ПУ “Паисий Хилендарски“. Днес, на церемония в Епископската базилика на Филипопол беше даден официален старт на образователната инициатива. Началото беше поставено с подписването на меморандум за сътрудничество между петте висши училища, областната управа и инициаторите на програмата „GEN-I: Бъдещето на храната“ -фирма „Schwarz IT България“ .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От страна на Технически университет-София, Филиал Пловдив документът беше подписан от доц. д-р инж. Николай Каканаков-заместник-директор „Научна дейност и електронни ресурси“.

 

 

 

 

Програмата „GEN-I: Генерация иновация: Бъдещето на храната“ е създадена по модел на Станфордския университет и ще се проведе в три модула по време на есенно-зимния семестър. Кандидатстването е отворено за студенти от всички специалности. Одобрените 30 участника ще бъдат разпределени в мултидисциплинарни отбори. С помощта на опитни ментори от бизнеса, всеки екип ще работи по реален бизнес-казус по метода „Дизайн мислене“.  Освен знания и практически опит, отборите ще получат шанс за финансиране на стартъп идеи чрез европейски партньори, а на финала ще се състезават за голямата награда от 10 000 лв.

Повече информация за програмата „GEN-I: Генерация иновация: Бъдещето на храната“ и кандидатстване  ТУК