Редовен кандидатстудентски изпит

When

юни 15, 2024    
9:00 am - 12:00 pm

Редовният кандидатстудентски изпит на Технически университет- София, Филиал Пловдив ще се проведе на 15 юни 2024г. /събота/.

Документи за явяване на изпита ще се приемат до 14.06 /четвъртък/ включително.

Кандидатите могат да подават заявления за явяване на изпит по един от изброените начини :

  • На място във Филиала на ТУ-София : от 9.00 до 16.00 ч. В Учебен отдел -стаи 4424 и 4426 в IV-ти учебен корпус на ул.“Цанко Дюстабанов“ 25.
  • По Интернет
  • В регионалните бюра за приемане на документи

Кандидатстудентският изпит на 15 юни ще се проведе в сградата на  IV-ти учебен корпус на ул.“Цанко Дюстабанов“ 25. Началото е в 9.00. Кандидатите трябва да се яват пред сградата на университета не по-късно от 8.20ч.

Явяващите се на изпит трябва да носят : документ за самоличност, талон за явяване на изпит, сини химикали, чертожни инстурументи и справочници с формули.

Изпитът е с продължителност четири часа и включва тест по математика с 30 въпроса.

Кандидатите нямат право да използват мобилни телефони и калкулатори.

Резултатите ще са ясни до 20 юни /вторник/ и могат да бъдат проверени на сайта на университета  с входящия номер от заявлението за явяване на изпит и ЕГН.

Оценките важат за кандидатстване във всичките 13 специалности на пловдивското висше училища, както и за Технически университет -София и Факултет и колеж – Сливен. Ако някой от кандидатите не е доволен от резултатите си от положените изпити /предварителни или редовни/ , може да избере при балообразуването оценката от матурата по БЕЛ, математика, физика, информатика или информационни технологии. Може да се кандидатства и с оценка от професионална матура /ДИППК/ , но само в съответното професионално направление.