При огромен интерес в Технически университет-София, Филиал Пловдив се проведе Форум“Стажове“ 2024

50 от най-големите български компании представиха възможности за кариерно развитие на традиционния форум „Стажове“ , който се проведе днес в Технически университет – София, Филиал Пловдив. Това е 12-то поред издание на форума, който от тази година е и с обновена визия, даваща още по-добри презентационни възможности на фирмите .

Форум „Стажове“ беше официално открит от проф. д-р инж. Лидия Гълъбова – заместник-ректор „Международна дейност и интеграция“ на Технически университет-София. Проф. Гълъбова приветства участниците във форума и благодари на фирмите за успешното сътрудничество. А на студентите напомни, че това е една изключителна възможност да се запознаят с бъдещите си работодатели, да разгледат компании от различните браншове на индустрията , за да преценят къде познанията им, придобити на студентската скамейка ще намерят най-добра реализация.

„Стажантските програми са една чудесна възможност да натрупате много практически умения, с които да допълните знанията си а също така да прецените дали това е фирмата, в която искате да градите кариера или ще трябва да се насочите другаде“ – обърна се към студентите проф. Гълъбова.

Директорът на пловдивския филиал на Технически университет-София доц. Никола Шакев заяви, че с това поредно издание, Форум „Стажове“ се утвърждава като кариерно събитие от изключителна важност за Пловдив , доказало се в годините  като ефективен и работещ формат, даващ възможности както на фирмите- участници , така и на студентите за успешна реализация.

Приветствие към участниците отправи и началникът на Регионалното управление на образованието в Пловдив инж. Иванка Киркова, която изтъкна важността на подобни форуми, както за специалистите със висше образование, така и за учениците в средните училища и професионалните гимназии.

От името на студентите, Борислава Гаджалова от Студентски съвет на Технически университет София, Филиал Пловдив благодари на фирмите за интереса и призова колегите си да се възползват от възможностите за нови контакти с работодателите.

От името на фирмите, Весела Кузова от отдел „Човешки ресурси“ на АВВ България благодари на университета за дългогодишното успешно партньорство и като доказателство за това представи новите трима стипендианти на фондация „Юрген Дорман“, всички те възпитаници на Пловдивския филиал на ТУ-София.

Форум „Стажове“ протече при изключително голям интерес от страна на студентите, като новите контакти и ползотворните разговори продължиха до късно следобед.

Сред посетителите имаше и много ученици от последните класове на професионалните гимназии в Пловдив, част от които имат паралелки в дуална форма на обучение с някои от фирмите-изложители.

Специален гост на форум „Стажове“ днес беше и Джейн Томпсън – Футуролог и Социален откривател, основател на „Web3 Institute“  и почетен председател на Световния съвет на „Metaverse“. Джейн Томпсън е един от международните гости на Конференцията „Бъдещето на талантите“ , която ще се проведе на 20ти и 21-ви април в Аулата на Технически университет-София, Филиал Пловдив.

След като разгледа част от щандовете на Форум „Стажове“ тя се срещна със заместник-директора „Международна дейност и интеграция“ на Технически университет-София, Филиал Пловдив доц. Христиан Панайотов.

Репортаж на Българското национално радио от Форум „Стажове“: https://bnr.bg/plovdiv/post/101978408/deficitat-na-tehnicheski-i-injenerni-kadri-v-plovdiv-raste

Репортаж от събитието в Plovdiv24.bg: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Golemi-firmi-predlagat-stazh-na-plovdivski-studenti-2082263

Youtube Видео: https://www.youtube.com/watch?v=vNJ85IpdrVY