Международната конференция „Новата вълна от дълбокотехнологични иновации в Европейския съюз“

Технически университет-София, Филиал Пловдив с участие в Международната конференция на тема: „Новата вълна от дълбокотехнологични иновации в Европейския съюз“.

Събитието, организирано от сдружение „Долина за дълбокотехнологични иновации – Пловдив“ и „Пловдив Тех Парк“ се проведе днес в рамките на 77-мия Международен Технически Панаир в Пловдив.

Заместник-директорът на филиала на Техническия университет в Пловдив доц. Никола Шакев представи дейността на висшето учебно заведение, както и работата по европейски проекти и научни разработки. Той очерта бъдещите планове на университета за сътрудничество с бизнеса в сферата на иновациите и новите технологии . Представи и резултатите от мащабния проект за изграждане на Център за компетентност „Интелигентни мехатронни, еко-и енергоспестяващи системи“ в Технически университет -София, филиал Пловдив, финансиран от ОП “Наука и образование за интелигентен растеж“.

В конференцията участва и научния ръководител на клуб „Квант“ към Технически университет-София, Филиал Пловдив Васил Базелков. Той запозна присъстващите с най-новата си инициатива за създаването на фондация „Клуб Квант“, която да насърчава и подпомага млади учени и деца, с интереси в областта на точните науки.

В конференцията участваха още предприемачи, изследователи, представители на висши училища, научноизследователски организации, инвеститори и иновативни старт-ъпи от Южен Централен Район . Това е първото по рода си събитие, а целта е изграждане на мрежа от иновативни институции и компании, които да си сътрудничат и да споделят своите знания и опит в областта на дълбоките технологии.